Ski areál Branná
v provozu
Zobrazit na:

Co si vzít sebou na hory

Jedete po letech konečně zase na hory? Chcete se na stará kolena pořádně oháknout a netrhnout si ostudu? Nevíte, co nakoupit a neprohloupit? Velmi kvalitní sportovní oblečení je vyráběno právě u nás. Dnes již nemusíme shánět kvalitní oblečení u našich zahraničních sousedů. Mnohé firmy ručí za kvalitu svých výrobků i poskytováním nadstandardní tříleté záruky. Preciznost zpracování českého sportovního oblečení je pověstná.

Pryč je doba, kdy nás na sjezdovkách hřál tlustý svetr od babičky. Neforemný tlustý svetr již dnes není nutností. Kvalitní a lehoučké materiály dnes mají zelenou. Stále však platí pravidlo vrstvení – pro zachování maximálního komfortu je však nutné u vrstvení přemýšlet – bavlněné tílko oblečené pod termotrikem s dlouhým rukávem by vážně nebyl dobrý nápad…

Při výběru nepromokavého oblečení volme takové, jehož odolnost proti vodě je minimálně 20 000 mm vodního sloupce. Bundy opatřené funkčním pásem proti sněhu jsou dnes již samozřejmostí. Teploučké tříprstové rukavice jsou skvělá vychytávka kombinující výhody palčáků a běžných prstových rukavic. Pod lyžařskou helmu není vhodná čepice, ale spíše tenoučká termo lyžařská kukla, která ochrání i tváře a nos.

Svrchní sportovní oblečení nepromokne – přitom je propustné a dokonale odvádí vlhkost od těla. Možnosti kombinací nejrůznějších vysocefunkčních materiálů při výrobě sportovního oblečení jsou dnes nekonečné. Oblečení je vhodné i pro velmi chladné dny. Materiál je vhodný pro celodenní nošení. Zapomeňte na kousání, škrábání a podrážděnou kůži u krku. Vnější strana materiálu může mít i teflonový zátěr odpuzující vodu. Nedejte se odradit vyšší cenou výrobků - kvalita se na horách rozhodně vyplatí.

Značkové oblečení je nenáročné na údržbu. Sportovní oblečení lze prát v automatické pračce - při použití doporučených pracích prostředků a bez použití aviváže Vhodná je též občasná impregnace.

A to nejdůležitější na konec - helma! Je nezbytností, a proto její výběr nepodceňte. Chránič páteře je vhodný především pro snowboarďáky. U dražšího oblečení jsou již běžné i technické záchranné systémy, které na Vás upozorní i pod lavinou.

Předpověď počasí

Zítra
Sobota 20.4.

°C
°C
Neděle
21.4.2024

°C
°C
Pondělí
22.4.2024

°C
°C
Úterý
23.4.2024

°C
°C

Provozní doba

Pondělí9:00 - 19:00
Úterý9:00 - 19:00
Středa9:00 - 19:00
Čtvrtek9:00 - 19:00
Pátek9:00 - 19:00
Sobota9:00 - 19:00
Neděle9:00 - 19:00