Ski areál Branná
v provozu
Zobrazit na:

Jak se připravit na zimní dovolenou

Zimní dovolená na horách se snadno může změnit v průšvih, stačí podcenit přípravu. Věcí, co se mohou pokazit je spousta. Co je ale ještě horší, vy se ztrapníte před svoji drahou polovičkou a jako chlap selžete! Chcete se připravit, aby problémy přijít nemohly? Obětujte 2 minuty a přečtěte si následující odstavce.

Příprava auta je asi nejdůležitější. Je to sice neuvěřitelné, ale hazardérů, kterí jezdí do hor na letních gumách je stále spousta. Pak už stačí jen pár centimetrů sněhu nebo lehké náledí a k neštěstí chybí už jen kousek. Bez zimních pneumatik nevyrážejte nikam. V příkopě skončí každoročně tisíce aut, a to je ještě ten lepší případ. Nezapomeňte také na nemrznoucí směs do ostřikovačů a speciální palivo pro nízké teploty. V horských oblastech je navíc bezpodmínečně nutné mít sněhové řetězy.

Lyžařské vybavení se také vyplatí zkontrolovat pořádně. Když ale selže, máte po lyžování. Lidé však obvykle zapomenou na náhradní přezky a šroubováky na snowboard a seřízení vázání na lyžích. Pokud jde o snowboardové přezky, mít náhradní je téměř nutnost. Stojí maximálně 300 Kč, ale ušetří Vám pracné shánění ve ski areálech. Pokud si budete myslet, že jej v nejhorším případě koupíte ve ski servisu, asi vás zklamu. Obvykle jej nemají! Lyžařské vázání sice nemusíte mít náhradní, ale jeho správné seřízení je nezbytnost. Nastavit vázání správně však každý servis nedokáže. Mnohdy se stane, že pouze utratíte peníze a vázání máte seštelované naprosto amatérsky. Dobré je vybírat servis především na základě doporučení známého.

Čtěte také: Příprava před odjezdem na hory Tento článek přesně potvrzuje moje zkušenosti.

Předpověď počasí

Zítra
Neděle 28.4.

°C
°C
Pondělí
29.4.2024

°C
°C
Úterý
30.4.2024

°C
°C
Středa
1.5.2024

°C
°C

Provozní doba

Pondělí9:00 - 19:00
Úterý9:00 - 19:00
Středa9:00 - 19:00
Čtvrtek9:00 - 19:00
Pátek9:00 - 19:00
Sobota9:00 - 19:00
Neděle9:00 - 19:00