Ski areál Branná
v provozu
Zobrazit na:

Český Krumlov a okolí rozhodně stojí za vidění

K největším lákadlům patří bezesporu v naší zemi město Český Krumlov. Každým rokem do těchto míst míří desetitisíce tuzemských, ale i zahraničních turistů. Město Vám může nabídnout renesanční fasády domů v historickém centru, které obtáčí řeka Vltava, malebná zákoutí a uličky a samozřejmě v první řadě krumlovský zámek s rozsáhlou zahradou. Město je také cílem mnoha vodáckých putování, vodáci jej mohou obdivovat z vodní hladiny a svůj pobyt si zde zpestřit i několika sjízdnými jezy. Pozoruhodné jsou však i okolní přírodní scenérie a výhledy, která byste si neměli nechat ujít. Kdo přijede do Krumlova vlakem, ten může jeho krásy obdivovat již od silnice, nedaleko nádraží. Vlakové nádraží je totiž na kopci vysoko nad městem a je odtud velmi pěkný výhled na zámek a jeho bezprostřední okolí.

Nádherné panorama města se siluetou zámku je také z opačné strany, z Křížového vrchu. Kromě exteriérů zámku, jeho nádvoří a zahrady, byste si mohli vyšetřit čas i na tuto vyhlídku, kteří patří k těm nejkrásnějším v okolí. Přístup ke Křížovému vrchu je po modré turistické značce a na jeho vrcholu si můžete prohlédnou, ale pouze zvenčí, kapli Marie Bolestné. Ta sice není přístupná, ale z nadmořské výšky 619 metrů je pohled na sluncem ozářené město doslova úchvatný.

Zajímavý tip na výlet v okolí Krumlova je i Kleť – nejvyšší hora Blanského lesa. Na vrchol se pohodlně dopravíte sedačkovou lanovkou a ze zdejší rozhledny je nádherný výhled do okolí. Dalším tipem na výlet v okolí Krumlova je údolí Vltavy, poblíž zříceniny hradu Dívčí Kámen. Tento kus země patří k nejkrásnějším místům v České republice. Údolí je stále civilizací nedotčené, není narušené žádnou stavbou pozemní komunikace, ani přehradní hráze. Máte-li zájem zpestřit si v okolí Českého Krumlova výlet nějakým dalším zajímavým místem, vydejte se k přírodní rezervaci Čertova stěna – Luč, která se nachází nedaleko Vyššího Brodu. Rezervace zaujímá i Čertovy proudy, což je úchvatné divoké řečiště Vltavy plné balvanů a prahů.

Čtěte také: Vydejte se do Českého Krumlova, má skutečně co nabídnout. Tento článek přesně potvrzuje moje zkušenosti.

Předpověď počasí

Zítra
Neděle 28.7.

°C
°C
Pondělí
29.7.2024

°C
°C
Úterý
30.7.2024

°C
°C
Středa
31.7.2024

°C
°C

Provozní doba

Pondělí9:00 - 19:00
Úterý9:00 - 19:00
Středa9:00 - 19:00
Čtvrtek9:00 - 19:00
Pátek9:00 - 19:00
Sobota9:00 - 19:00
Neděle9:00 - 19:00